965 82 21 01 - Carrer Cardenal Payà, 41, 03460 Beneixama info@beneixama.es
Compartir en RRSS

Els ciutadans de la Mancomunitat de Beneixama, el Camp de Mirra i la Canyada participaran en “El Repte del Reciclatge”, de la mà d’Ecoembes

 

  • “El Repte del Reciclatge” arribarà dimecres que ve, 17 d’abril, al municipi de Beneixama, on els ciutadans de la Mancomunitat, podran participar en diferents activitats lúdiques i educatives per a conéixer de primera mà la importància que té per al medi ambient, reciclar correctament.

 

  • Aquesta iniciativa es planteja com una competició entre els municipis integrats en el Consorci Crega, per a augmentar la seua aportació de residus als contenidors groc i blau. La taxa de reciclatge haurà d’augmentar, almenys, un 15% durant els mesos de maig i juny comparats amb el mateix període de 2018. Si la Mancomunitat de Beneixama, el Camp de Mirra i la Canyada guanyara aquest repte, el premi de 6.000 euros, es destinarà a l’Associació per a l’Atenció de Persones amb Discapacitat de Villena i comarca (APADIS).

 

El dia 17 d’Abril, el municipi de Beneixama rebrà una visita molt especial: la Furgoneta del Reciclatge. Es tracta d’una acció de conscienciació ciutadana per a oferir una nova vida als envasos que es depositen en els contenidors groc (lates, briks i envasos de plàstic) i blau (envasos de cartó i paper).

Amb aquesta campanya, a Beneixama es desenvoluparan diferents accions informatives i d’entreteniment dirigides a ciutadans de totes les edats, des de jocs i activitats educatives fins a xarrades divulgatives mitjançant presentacions audiovisuals. Comandos informatius recorreran els principals carrers del municipi i llocs de concentració de veïns, organitzant gymcanas, jocs per a xiquets i majors, rutes amb cercles de colors, etc. amb l’objectiu de desmitificar els bulos entorn del reciclatge i sensibilitzar a la població.

Un vehicle identificatiu de la campanya, la Furgoneta del Reciclatge, aparcarà a les 9.00 hores en el mercat municipal, una zona concorreguda on es duran a terme diferents activitats per a interactuar amb la població amb l’objectiu que sàpien reciclar correctament els envasos.

Es farà una xerrada informativa a les 12.30 en el Maset dels Llauradors. Aquesta xarrada audiovisual servirà per a explicar als assistents en què consisteix el reciclatge i perquè és tan important per a protegir el medi ambient.

La campanya, desenvolupada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i Ecoembes, en col·laboració amb el Consorci de Residus CREA, s’inicia en el municipi d’Onil el dia 22 de març i finalitzarà el 24 d’abril de 2019 a Villena. Donarà cobertura a 10 municipis i una mancomunitat de les Comarques de l’Alt i Mitjà Vinalopó i L´Alcoià, integrats en el Consorci Crea (Pla Zonal 8). Durant aqueix període recorrerà les localitats de Banyeres de Mariola, Biar, *Monover, Elda, Onil, Petrer, El Pinós, Saix, Salines, Villena i la mancomunitat Beneixama-el Camp de Mirra-la Canyada. En alguns d’aquests municipis, el “Repte del Reciclatge” romandrà diversos dies.

Emmarcada en el Pla d’Acció d’Envasos de la Comunitat Valenciana per al període 2016-2020, la campanya està promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a Espanya.

Sobre Ecoembes

Ecoembes (www.ecoembes.com) és l’organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos de plàstic, llandes i briks (contenidor groc), així com d’envasos de cartó i paper (contenidor blau) en tota Espanya.

En 2017, es van reciclar més de 1,4 milions de tones d’envasos lleugers i envasos de cartó i paper en tot el territori nacional, aconseguint una taxa de reciclatge de 77,1%. Gràcies a aquest percentatge, es van obtindre nombrosos beneficis ambientals, com evitar l’emissió de 1,2 milions de tones de CO2 a l’atmosfera o estalviar 5,8 milions de MWh. Així mateix, es van estalviar 20,15 milions de metres cúbics d’aigua.