965 82 21 01 - Carrer Cardenal Payà, 41, 03460 Beneixama info@beneixama.es
Compartir en RRSS

NOTA DE PREMSA:

El mes d’octubre passat, es va aconseguir consolidar a un grup de dotze jóvens que actuen com a difusors i difusores d’activitats, esdeveniments,… dins de l’IES de Biar (amb alumnat de Biar, la Canyada, Beneixama i el Camp de Mirra). Comencen la feina de casa com a corresponsals instal·lant el Punt d’Informació Juvenil (PIJ), visible per als seus companys i companyes.

En els PIJ disposen d’un tauler d’anuncis on pengen informació d’interés juvenil i activitats que es realitzen. A més, la resta d’escolars pot acostar-se a sol·licitar informació, solucionar dubtes o atendre suggeriments sobre diferents activitats. En ser menors, tenen a la seua disposició un grup de docents, el director i l’orientadora del centre juntament amb la Xarxa Jove, qui s’encarrega de donar suport, acompanyar i formar-los en diferents matèries. A més de comptar amb l’ajuda dels ajuntaments de Biar i Beneixama.

Aquesta xarxa juvenil, es reuneix de manera quinzenal en l’institut, motor des d’on part el projecte. En aquestes reunions, les i els corresponsals suggereixen, proposen activitats i/o formes d’actuar, pregunten i resolen dubtes.

Seguint en aquesta línia, i amb la finalitat d’intercanviar propostes, fomentar habilitats socials, convidar a la reflexió i crear espais de convivència, es preveu que en qüestió de pocs mesos, es realitzaran trobades amb altres poblacions que porten projectes com aquest.

Des de la participació juvenil Xarxa de Corresponsals tracta d’acostar-se més a l’objectiu del projecte, establir una comunicació directa amb la joventut.