965 82 21 01 - Carrer Cardenal Payà, 41, 03460 Beneixama info@beneixama.es

Societat Coral Beneixama

A la fi de 1989 Pedro Joaquín Francés Sanjuán, en aquell moment director de la Banda de Música La Pau de Beneixama, accepta el repte de dirigir i donar una nova empenta al cor parroquial amb la incorporació d’altres grups de cantaires.

Al gener 1990 comencen els assajos i en les festes de setembre a la missa major del dia de la Mare de Déu, és interpretada la missa de Palazón instrumentada per la banda de música.

A poc a poc el cor introdueix cants populars i clàssics en el seu repertori i, en algunes ocasions amb col·laboració de la Banda de Música, comença una nova línia d’actuacions a més de les d’aspecte litúrgic.

El gran repte en els cants litúrgics per al cor va ser la preparació de la 2ª missa Pontifical de Perossi, la qual es va cantar per primera vegada en festes de 1993.

Després de Pedro Joaquín, el cor ha estat dirigit per directors que cada un d’ells ha aportat la seva experiència i manera d’interpretar la música: Juan Bta. Romero Mestre, d’octubre de 1994 a setembre de 1999; Alejandro Pérez Vidal, d’octubre 1999 a setembre 2000; Vicent Castelló Sanjuán, de febrer 2001 a desembre de 2008; i Juan Molina Sanchis, de gener a setembre de 2009.

El 9 de febrer de 2010 queda constituïda com SOCIETAT CORAL BENEIXAMA inscrita al registre d’associacions de la Generalitat Valenciana. L’actual director és des d’octubre de 2009 Alexis Jornet Valls.

La Societat Coral Beneixama ha ofert concerts de cant polifònic i clàssic, de fragments de sarsueles, d’havaneres i cançons populars, concerts juntament amb altres corals, concerts en els veïnes poblacions de Biar, Camp de Mirra i Canyada, ha actuat a l’Aula Magna Alfons el Magnànim de València juntament amb Cantoría Hipponensis, ha col·laborat en concerts juntament amb la SM La Pau (Gala Lírica Santa Cecília – 2007 i Quan la música fa poble – 2008 juntament amb la resta d’associacions del poble), amb l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador (Gala Lírica 2008), ha promogut i ofert els concerts Nit de Boleros 2009 (Cantoría Hipponensis de València i la Coral Ambrosio Cotes de Villena) i 2010 (Cantoría Hipponensis de València i la Coral Ernesto Lecuona de Madrid), ha ofert un Concert a la presentació dels XXIII Trobades d’Escoles en Valencià 2010, ha participat juntament amb Cantoría Hipponensis de València i la Coral Ambrosio Cotes de Villena en el “XI Festival de Corals Ciutat de Villena”, a més d’oferir tots els anys el concert de Nadal.

Els projectes de la SCB per al proper any són federar a la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana, participar en la campanya 2011 de Difusió de la Música i el Teatre de la Diputació d’Alacant, oferir un concert de música sacra al voltant de Setmana Santa – Pasqua, a més d’oferir la ja consolidada Nit de Boleros juntament amb dos cors de poblacions veïnes, cantar les misses Majors de festes (Sant Joan i Divina Aurora), els motets de les processons de festes i el concert de Nadal.

Més informació en:     Blog Societat Coral Beneixama   i     Canal Youtube

President: Llorenç Ferrero
645 212 043
C/ Dr. Silvestre, 1 (03460) Beneixama

Novetats i Esdeveniments de la Societat Coral Beneixama.

Unix-te i participa amb nosaltres!

Secció notícies per a les Associacions de Beneixama

Les associacions de Beneixama ja poden incloure notícies seues en la pàgina de l’Ajuntament de Beneixama, per a mantindre informats de les seues novetats a tots els habitants i visitants de la població.

read more

Latest Past Events

Secció esdeveniments en Associacions de Beneixama

Les associacions de Beneixama ja poden incloure els seus esdeveniments en la pàgina de l’Ajuntament de Beneixama per a tindre informats tots els habitants i visitants. Ara ja no tens […]