Jornada sobre les posibilitats del cultiu de plantes aromàtiques i medicinals

Jornada sobre les posibilitats del cultiu de plantes aromàtiques i medicinals

| 6 abril, 2018

L’economia de Beneixama i la seua comarca s’ha basat en l’agricultura, amb el cultiu de l’olivera, l’ametller i la vinya. No obstant això, tant aquest terme municipal com tota la zona, presenta unes característiques geomorfològiques molt adequades per compatibilitzar aquests usos del territori amb altres pràctiques d’agroturisme, i on estan especialment indicades les pràctiques agroforestals entorn del cultiu de plantes aromàtiques i medicinals. L’harmonització entre la conservació i l’aprofitament sostenible dels seus recursos naturals, en una comarca que supera els 50.000 habitants i molt propera a destinacions turístiques molt importants, requereix una planificació estratègica pausada, que aposte per un model econòmic verd, en un context amenaçat per la sequera i el canvi climàtic.

El dia 20 d’abril, divendres, tindrà lloc a Beneixama una jornada organitzada per L’Associació de Municipis Forestals Valencians (AMUFOR) on es parlarà de les possiblitats que per al desenvolupament rural ofereix el monte, i més concretament l’aprofitament i cultiu de les plantes aromàtiques i medicinals.

Contarem amb la participació, entre d’altres, del professor José Vicente Oliver, expert en gestió forestal, de Fernando Pradells, gerent d’AMUFOR i de Fidel Pascual, expert en plantes aromàtiques i director de qualitat de Herbes del Molí Coop. V.

A l’endemà farem una eixida al monte per gaudir “in situ” de la seua riquesa botànica.

L’assistència a la jornada és gratuïta, però és convenient inscriure’s previament amb un correu a adl@beneixama.es o a amuforcv@gmail.com

programa definitiu AMUFOR 20 abril VAL

programa definitivo AMUFOR 20 abril CAST